Nogomet
0

Za Trezegueta se bore Lyon, Milan i Roma

Totalsport
David Trezeguet
David Trezeguet
David Trezeguet, 31-godišnji napadač Juventusa, sasvim je blizu izlaznih vratiju Juventusa, u kojem je igrao od 2000. godine, kada je napustio Monaco.

U završenoj sezoni sjajni strijelac postigao je tek jedan pogodak u dresu Juventusa. Odigrao je tek osam utakmica u Seriji A, tri u Ligi prvaka, te tri u domaćem Kupu, a tome je razlog operacija koljena koju je obavio početkom sezone.

No, iako se Trezeguet nalazi u smiraju karijere i dalje pobuđuje zanimanje jakih evropskih momčadi, a njegov agent Antonio Caliendo najavljuje da može tražiti mnogo novca za njega.

Kako piše La Gazzetta dello Sport, u igri za njega su ostala još samo tri kluba. Ispred svih je Lyon, a slijede Roma i Milan. Inače, Lyon je jedini iznio službenu ponudu, koja iznosi 10 miliona eura, za igrača kojem ugovor s Juventusom ističe 2011. godine. To je, inače, cijena koja ne zadovoljava niti Juventus, niti agenta Trezegueta, no ako Lyon ostane jedini sa službenom ponudom, Juventus će, navodi talijanska štampa, s lakoćom prodati 31-godišnjeg napadača.