Nogomet
0

Za primjer svima: Prijateljski susret hrvatskih i turskih navijača u Parizu

Klix.ba
Početak trećeg okršaja Hrvatske i Turske na evropskim prvenstvima sve je bliži, a ulice Pariza sve punije. Utakmica između Hrvatske i Turske u okviru 1. kola grupe D počinje danas u 15 sati na stadionu Park Prinčeva.

Kako prenosi hrvatski portal 24sata.hr, u Parizu su se susrele grupe hrvatskih i turskih navijača te su zajedno navijale iako se jednom momentu činilo da će izbiti incident.

"Na Parku prinčeva već se zahuktalo, i to prilično vatreno. S jedne strane ulice bili su turski navijači, a s druge strane hrvatski. Čak je u jednom trenutku prijetilo da dođe do eskalacije nasilja. Međutim, kad se činilo da ćemo gledati scene kao jučer u Marseilleu ili u Nici, odjednom su hrvatski navijači prešli cestu, a Turci ih dočekali pljeskom", javio je uživo iz Pariza novinar Dubravko Miličić.

Utakmica Turske i Hrvatske na Parku Prinčeva bit će treći okršaj ove dvije reprezentacije na evropskim prvenstvima. Prvi put susrele su se 1996. godine u 1. kolu grupe D kada je Hrvatska slavila sa 1:0, a drugi put odigrale su 2008. godine u četvrtfinalu kada je nakon dramatičnih produžetaka i penala dalje prošla Turska.

Primjer hrvatskih i turskih navijača na ulicama Pariza šalje vrlo lijepu poruku svim navijačima na ovom prvenstvu, ali i svim navijačima generalno. U jednom momentu, dok su navijali hrvatski navijači, nije se čuo glas turskih navijača. A onda su turski navijači krenuli sa pjesmama dok su hrvatski navijači mirno slušali.