Nogomet
10

Za Luku Modrića gotova sezona?

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Hrvatski reprezentativac Luka Modrić zbog povrede ligamenata desnog koljena mogao bi biti izvan terena između 5 i 6 sedmica, prva je procjena fizioterapeuta Real Madrida nakon utakmice protiv Malage koju je Modrić napustio u 58. minuti.

Modrić je u duelu s veznim igračem Malage Recijom primio udarac u desno koljeno te mu je medicinska služba pružila pomoć na terenu kojeg je zatim napustio.

Igrači Real Madrida zabrinuti su zbog njegove povrede, izjavio je saigrač hrvatskog reprezentativca James Rodríguez nakon utakmice u kojoj je Real Madrid pobijedio s 3-1.

"Jako nas brine njegova povreda, nadamo se da će biti u redu. Izašao je iz igre da ga liječnici pregledaju. Luka ima kvalitetu, fizičku snagu, primanje lopte, dodavanje, udarac, gol. On je igračina“, rekao je James.

Real Madrid još uvijek nije službeno objavio o kakvoj je povredi riječ no podno stadiona Santiago Bernabéu proširila se vijest da će pauzirati između 5 i 6 sedmica.

Izvjesno je da Modrić neće igrati u srijedu protiv Atletico Madrida u uzvratnoj utakmici Lige prvaka, a čini se da neće igrati niti Gareth Bale koji je povrijedio lijevu nogu u 4. minuti.

"U ovom trenutku ne možemo reći ništa. Pregledat će ih idućih dana. Nisu potpuno izgubljeni“, izjavio je trener Carlo Ancelotti.