Nogomet
0

Yaya Toure: Volio bih vidjeti Balottelija u dresu Obale Slonovače

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Yaya Toure otkrio je da bi od svih suigrača iz Manchester Cityja u dresu reprezentacije Obale Slonovače najradije vidio Marija Balotellija.

Toure trenutno nastupa za reprezentaciju Obale Slonovače na Afričkom kupu nacija i priprema se za četvrtfinalni meč protiv domaće selekcije Ekvatorijalne Gvineje.

Bivši veznjak Barcelone tvrdi da bi izabrao Balotellija prije svih ostalih igrača Cityja da igra za njegovu reprezentaciju, izdvojivši ga ispred zvijezda tima kao što su David Silva i Sergio Aguero, prenosi portal "goal.com".

Balotelli trenutno nema pravo nastupa za City zbog četiri meča suspenzije. Dok mnogi kritiziraju ponašanje italijanskog internacionalca, Toure je uvjeren da mladog napadača mnogi ne razumiju.

"Kada bih mogao birati kojeg igrača Cityja bih volio vidjeti u dresu reprezentacije Obale Slonovače, to bi bio Mario. Sve što ste čuli o njemu su samo priče iz novina, a ja bih volio da sam u njegovim godinama bio kao on. On je snažan momak i njegova koncentracija je nevjerovatna. Mlad je i ponekad napravi neke stvari koje drugi možda ne razumiju. No, niko ne može poreći njegove kvalitete na terenu i to je na kraju najvažnije", kazao je Toure.

Od njegovog odlaska zbog reprezentativnih obaveza, City je izgubio tri od šest utakmica u svim takmičenjima, eliminiran je iz Liga kupa i FA kupa.

Ako Obala Slonovače izbori plasman u finale Afiričkog kupa nacija, City će biti bez usluga Yaya Tourea do druge polovice februara.