"Ekipa se mnogo bolje poznaje"
0

Yaya Toure: Borit ćemo se za naslov ove sezone

Totalsport
Yaya Toure
Yaya Toure
Najbolje plaćeni afrički nogometaš i član Manchester Cityja, reprezentativac Obale Slonovače Yaya Toure, vjeruje da će već ove sezone biti u igri za naslov prvaka Engleske.

Najveći potrošač u ljetnom prijelaznom roku, Manchester City, nakon osvajanja prvog trofeja poslije 35 godina čekanja, po prvi će puta zaigrati u najjačem klupskom takmičenju svijeta - Ligi prvaka.

"Nova će sezona biti vrlo naporna. Moramo napredovati jer ove sezone nastupamo u Ligi prvaka. Očekujemo da ćemo se boriti za naslov prvaka Engleske jer se sada svi poznajemo bolje, a samim time ćemo i bolje sarađivati na terenu. Uostalom, osvajanje FA kupa dalo nam je veliko samopouzdanje i mislim da će ovo biti fantastična sezona za nas", rekao je Toure.

Toure je prošle sezone dao veliki doprinos u osvajanju FA kupa. Postigao je pobjedničke pogotke u polufinalu i finalu najstarijeg klupskog natjecanja.

Ekipa Cityja trenutno je u SAD-u gdje se priprema za nadolazeću sezonu, a Toure je otkrio da je jedan od novih igrača ostavio izuzetan utisak na njega.

"Denis Suarez (17) je igrač koji posjeduje veliku, veliku kvalitetu. Mlad je i ima nevjerovatne sposobnosti baratanja s loptom, baš kao većina Španaca. Mislim da je on budućnost kluba", zaključio je Toure.