Nogomet
1

Xavi: Ovo je bila najteža utakmica, pobijedili smo za Tita

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Barcelona je uspjela na gostovanju kod Villarreala preokrenuti zaostatak od 2-0 i u konačnici slaviti 3-2. Igrači su pobjedu posvetili nedavno preminulom bivšem treneru Titu Vilanovi.

Bivši trener Barcelone Tito Vilanova preminuo je u petak, a Barcelona je već dva dana kasnije igrala prvenstveni dvoboj protiv Villarreala. Igrači su taj susret odradili još uvijek pod utjecajem smrti svog bivšeg učitelja.

"Ovo je bila jedna od najtežih utakmica za igrati. Osjećali smo to, izgubili smo vođu i čovjeka koji je uvijek bio primjer. Do pobjede smo došli nošeni ponosom i posvećujemo je Titu Vilanovi", poručio je Xavi Hernandez.

"Svaki od nas se nosio s tim na svoj svoj način. Sve je još uvijek svježe i sve što možemo je biti uz njegovu porodicu i podijeliti njihovu bol. S Titom sam imao fantastičan odnos i kada god smo nešto osvojili, zagrlio sam ga i zahvalio mu na fantastičnom iskustvu. Moramo se boriti do samog kraja poput Tita. Znamo da je njegova bitka bila najteža, no nikada nismo mogli zamisliti da se takvo što može dogoditi, sve dok se na kraju nije dogodilo", dodaje Javier Mascherano.

Posebno emotivan na oproštaju od Vilanove bio je Andres Iniesta.

"Smrt Tita nas je jako pogodila, znali smo ga dugo vremena. S njim smo dominantno osvojili naslov prvaka, ali ono što ćemo pamtiti o njemu je ono dobro što nam je pružio na ličnoj razini", rekao je španski reprezentativac.