Nogomet
0

Xavi: Nikad se u karijeri nisam osjećao bolje

Totalsport
Xavi (Foto: EPA)
Xavi (Foto: EPA)
Sjajni veznjak Barcelone Xavi Hernandez poručio je da mu penzionisanje u ovom trenutku nije ni na kraj pameti iako je u januaru napunio 34 godine.

"Fizički se osjećam dobro. Štaviše, i bolje nego u prošle dvije sezone. Iskreno, prvi se put u karijeri osjećam tako dobro. Zreliji sam i u boljem sam fizičkom stanju", rekao je Xavi za So Foot.

A s obzirom da ne razmišlja o penzionisanju, španski reprezentativac ne razbija glavu ni time što će raditi kada jednog dana ipak zaključi karijeru.

"Jedino što znam je da volim nogomet i namjeravam ostati u tom svijetu. Ionako ne bih ni znao gdje da tražim drugi posao. Čime bih se trebao baviti, ekonomijom? Socijalne i političke debate su mi previše komplikovane. Nogomet je ono što volim".

Na opasku da bi u mirovinu mogao otići kao najbolji španski nogometaš svih vremena, osvajač dva evropska i jednog svjetskog naslova s Furijom je odgovorio:

"Ima tu i drugih igrača. Zašto Iker Casillas ne bi bio smatran najvećim španskim nogometašem svih vremena? Ima iste naslove kao i ja. Tu su i Carles Puyol, Sergio Ramos, David Villa, Raul... Pa Fernando Hierro, Pep Guardiola, Luis Suarez, Alfredo di Stefano. No, sama činjenica da me spominju u toj raspravi je velika čast".