Nogomet
1

Xavi: Ne sviđa mi se Mourinhov nogomet

Totalsport
Xavi Hernandez (Foto: AFP)
Xavi Hernandez (Foto: AFP)
Španski nogometni reprezentativac i igrač Barcelone Xavi Hernandez progovorio je u razgovoru za Sport.es o svom klubu, kao i najvećem rivalu Real Madridu.

Na upit za komentar medijskih napisa o kraju ere u Barceloni Xavi se nasmijao:

"Smijem se kada god to čujem. Prije nekoliko godina isto sam slušao o tome, ali čini se da se to neće dogoditi, nažalost po neke. Ono što je jasno je da ljudi koji pričaju o kraju jedne ere ne žele da Barcelona uspije. Na njih ne treba obraćati pažnju".

Uprkos visokom ukupnom porazu od Bayerna (7-0) u polufinalu Lige prvaka Xavi ne smatra da je njegova ekipa puno slabija od aktualnog evropskog prvaka.

"Ne slažem s s time. Bayern je protiv nas promijenio igru, manje su napadali nego inače i pritiskali nas dobro, sjajno se branili. Bili su snažniji i brži od nas, ali kada smo imali loptu, nisu mogli dominirati. Evidentno je da su bili bolji tada, ali puno je razloga zašto ni mi ni Real Madrid nismo igrali finale".

O bivšem Realovom treneru, danas novom menadžeru Chelseaja Joseu Mourinhou, Xavi je rekao:

"Evidentno je da mi se ne sviđa njegov nogomet. Bio sam opčinjen nogometom Real Madrida iz ere 'galacticosa'. Bio sam lud za njima i volio sam ih gledati jer su imali ideju i koncept. Ali Mourinhov Real Madrid nije imao ništa od toga i nije ostavio ostavštinu za budućnost".