Nogomet
0

Xavi: Mourinha zanima samo rezultat, ko još pamti njegov Inter

Totalsport
Xavi Hernandez (Foto: AFP)
Xavi Hernandez (Foto: AFP)
Xavi Hernandez, 33-godišnji as Barcelone i španske reprezentacije, kritikovao je Josea Mourinha zbog njegovog shvatanja nogometa i trenerskog posla.

Xavi je portugalskog stručnjaka redovito kritikovao i prozivao dok je ovaj vodio Real Madrid. Tih se navika nije riješio ni nakon što se Mourinho vratio u londonski Chelsea.

"Za mene je Pap Guardiola važna osoba. On i Johan Cruyff su primjeri trenera koji žele da im ekipe igraju nogomet na pravi način. Jose Mourinho je trener koji je fokusiran samo na rezultate. On za sebe kaže da je The Special One jer je osvojio ovo ili ono u mnogim zemljama, ali meni se ne sviđa stil igre njegovih timova. Ko još pamti onaj Inter s kojim je on osvojio naslov prvaka Evrope? On za sobom ne ostavlja ništa, za razliku od, recimo, Cruyffa u Holandiji", smatra Xavi.

Iz istog razloga je bio kritičan i prema Robertu Di Matteu, koji je 2012. godine vodio Chelsea do naslova prvaka Evrope. Na tom putu je u polufinalu izbacio Xavijevu Barcelonu.

"Di Matteo je isti kao i Mourinho. Osvojio je Ligu prvaka, ali, s moje tačke gledišta, ekipa mu nije ništa igrala. Ja sam sretan što sam igrač Barcelone zbog naše filozofije igre".