Premiership
0

Wolverhampton uzeo bod Arsenalu

Totalsport
Arsenal je u vodstvo došao u 8. minuti (Foto: AFP)
Arsenal je u vodstvo došao u 8. minuti (Foto: AFP)
Nogometaši Arsenala odigrali su skromnih 1-1 s Wolverhamptonom na svom Emiratesu u 18. kolu Premiershipa.

Malo je ko mogao očekivati da će gosti ostati neporaženi u ovoj utakmici, pogotovo nakon vodećeg pogotka Arsenala već u 8. minuti. Benayon je gurnuo u prostor loptu za Gervinha, koji je zaobišao gostujućeg golmana Hennesseya, a potom je lijevom nogom bez problema poentirao za 1-0.

Ipak, gosti su izjednačili u 38. minuti, kada je Steven Fletcher jednu odbijenu loptu glavom proslijedio u mrežu za, pokazalo se, konačnih 1-1.

Robin van Persie, vodeći strijelac prvenstva sa 16 pogodaka, nije iskoristio niti jednu od mnogih šansi na utakmici. Zasluge za to pripadaju i raspoloženom golmanu Wolverhamptona Wayneu Hennesseyju.

Gosti su od 75. minute igrali bez isključenog veznjaka Nenada Milijaša, koji je dobio direktni crveni karton zbog grubog prekršaja na Arteti.

Arsenal je uputio 11 udaraca u okvir gola (ukupno 26), gosti samo jedan (ukupno šest). Imali su ''topnici'' 73 posto loptu u svojim nogama, no, sve to je slaba utjeha menadžeru Arseneu Wengeru i njegovim igračima, kada su utržili samo jedan bod.

Arsenal je propustio eventualnom pobjedom preskočiti Chelsea na četvrtom mjestu na tabeli. Ovako za njime zaostaje jedan bod, za Tottenhamom dva, a za vodećim dvojcem, Manchester Cityjem i Manchester Unitedom, 12 bodova.

Premiership, 18. kolo:

Arsenal – Wilverhampton 1-1 (Gervinho 8 / Fletcher 38)

Redoslijed: 1. Manchester City 45, 2. Manchester United 45, 3. Tottenham 35 (-2), 4. Chelsea 34, 5. Arsenal 33, 6. Liverpool 31...