U Manchester Cityju šokirani
0

Wolfsburg za Džeku traži 60,5 miliona eura

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Dosad su ovog ljeta u Manchester Cityju za tri nova pojačanja – Jeromea Boatenga, Yayu Tourea i Davida Silvu – potrošili gotovo 72,6 miliona eura. Planiraju do kraja prijelaznog roka još 108.

Budžet (181,6 miliona eura) trenutačno najbogatijeg svjetskog nogometnog kluba za igračka pojačanja ovog ljeta nadmašit će za nekoliko puta prve Cityjeve premierligaške pratitelje, ali i prošloljetnu kupovinu "građana", koji su tada potrošili 145 miliona eura, piše "Daily Mail".

Ove će sedmice u klubu, navodi isti izvor, objaviti završetak posla s Lazijevim srbijanskim braničem Aleksandrom Kolarovim te Aston Villinim engleskim veznjakom Jamesom Milnerom. U paketu bi dvojica igrača trebala koštati dodatna 50 miliona eura. Ostaje, dakle, za potrošiti je oko 60.

Engleski dnevnik piše da je tačno toliku cijenu, 60 miliona eura, za svog bosanskog centarfora Edina Džeku timu s Eastlandsa tražio bundesligaš Wolfsburg. Iako Džeku žarko žele, navodno je najnoviji zahtjev Nijemaca šokirao vodeće ljude iz Cityja, pogotovo stoga što ranije, do 31. maja ove godine, za njega nisu bili spremni isplatiti niti dotad traženih 40 miliona.

Od Fernanda Torresa, navodi se, u klubu su odustali jer im je Španac dao do znanja da ne smatra City iskorakom u vlastitoj karijeri. Zbog toga će se, ne urazumi li se u cijeni za Džeku direktor Wolfsburga Dieter Hoeneß, City okrenuti drugim potencijalnim napadačkim rješenjima . Kandidati su Mario Balotelli (Inter), Edinson Cavani (Palermo), Mirko Vučinić (Roma) i Karim Benzema (Real Madrid).

Klub je u nedjelju napustio Bugarin Valerij Božinov, a očekuje se da će isto učiniti i Craig Bellamy, Robinho, Neduom Onuoha i Stephen Ireland. Vrlo su blizu izlaznim vratima također Brazilac Jo i engleski reprezentativac Shaun Wright-Phillips.