Liga prvaka
0

Wolfsburg traži osvetu na Inonu

Sarajevo-x.com
Nakon iznenađujućeg remija iz prošlog kola Lige prvaka u kojem je Bešiktaš uspio sačuvati bod na gostujućem terenu, sigurno je da će "vukovi" pokušati nadoknaditi gubitak važnih bodova.

U prošlom kolu Bešiktaš je uspio prekinuti niz od dvije pobjede i spasiti bod nakon što je Wolfsburg predvođen Džekom promašio niz odličnih prilika.

Obje ekipe igrat će pod pritiskom. Novi, treći poraz domaćine bi definitivno udaljio od drugog mjesta, a ekipa Wolfsburga pokušat će nadoknaditi izgubljene bodove i tako eliminirati direktnog konkurenta za prolazak dalje.

"Vukovi" će biti predvođeni našim reprezentativcima, Džekom i Misimovićem kojima će se pridružiti i, u posljednje vrijeme sjajni Obafemi Martins, strijelac dva pogotka u posljednjem kolu Bundes lige.

Večeras se na stadionu Inonu u Istambulu, pred frenetičnim navijačima Bešiktaša očekuje odličan meč. Sigurno je da bh. javnost priželjkuje dobru igru i golove naših "zmajeva" kojim bi potvrdili dobru forumu pred susrete baraža sa Portugalom.

Da će utakmica biti neizvjesna, potvrđuje to i ponuda kladionice bet-at-home. Koeficijent na pobjedu domaćina je 2.65, na neriješen rezultat 3.20, dok je tek blaga prednost data Wolfsburgu, na čiju pobjedu koeficijent iznosi 2.60.