Službeno
0

Wolfsburg smijenio Armina Veha

Totalsport
Foto: AFP/DDP/File
Foto: AFP/DDP/File
Uprava aktualnog njemačkog nogometnog prvaka Wolfsburga smijenila je trenera Armina Veha nakon negativne serije kluba od sedam uzastopnih utakmica bez pobjede.

Bivši trener Stuttgarta je preuzeo klupu Wolfsburga na početku sezone naslijedivši Felixa Magatha, ali nije niti približno uspio ponoviti rezultate svog prethodnika koji je nakon osvojenog naslova preuzeo Schalke.

"Više ne vjerujemo da Armin Veh može promijeniti situaciju u kojoj se klub našao", rekao je generalni menadžer Wolfsburga Dieter Hoeness.

Wolfsburg se nakon 19 odigranih kola u Bundesligi nalazi na tek 10. mjestu na ljestvici s 24 osvojena boda, 17 manje od lidera Bayer Leverkusena, a njegova je obrana s čak 38 primljenih golova druga najlošija u ligi (lošija je jedino Hertha s 39 primljenih golova). Kap koja je prelila čašu bio je nedjeljni domaći poraz od Kölna 3-2.

"Ovakva odluka za nas nije bila laka, ali morali smo djelovati kako bismo krenuli ispočetka", rekao je predsjednik izvršnog odbora Francisco Javier Garcia.

Ko će biti nasljednik Veha na klupi za sada nije poznato, a trener Wolfsburgove B ekipeLorenz-Günther Köstner vodit će ekipu u prvenstvenoj utakmici protiv Hamburga u petak.

Kao najizgledniji kandidati za trajno trenersko rješenje u Wolfsburgu po njemačkim se medijima spominju Bernd Schuster i Huub Stevens.