Bundesliga
0

Wolfsburg doveo Revera, pustio Ricarda Costu

Totalsport
Ricardo Costa (Foto: AP)
Ricardo Costa (Foto: AP)
Aktuelni njemački nogometni prvak Wolfsburg, klub naših Džeke i Misimovića, kompletirao je transfer središnjeg brazilskog braniča Revera (25), koji u klub dolazi iz Gremija.

Rever je s Wolfsburgom potpisao ugovor na četiri i pol godine uz odštetu od pet miliona eura, a uprava kluba iz “vučijeg grada” u njemu vidi kvalitetno rješenje za krpanje rupa u odbrani svoje ekipe, odbrambeno druge najslabije u Bundesligi nakon 19 odigranih kola (38 primljenih golova).

"Jako sam sretan zbog ovog transfera jer znam da dolazim u tim koji je prošle sezone osvojio Bundesligu. Znam kako je njemačka liga jaka i veselim se novim iskušenjima", rekao je Rever.

Istovremeno s dolaskom Revera Wolfsburg je odlučio prodati portugalskog odbrambenog igrača Ricarda Costu, koji u protekle tri sezone, koliko je u klubu, nije dobijao preveliku minutažu, francuskom prvoligašu Lilleu.

"Bilo mi je lijepo u Wolfsburgu, ali sada sam spreman za nove izazove", rekao je Costa, čiji detalji ugovora (finansijska vrijednost kao i dužina trajanja ugovora) s trenutno trećeplasiranom ekipom Le Championnata zasad nisu poznati.