Karl-Heinz Rummenigge
0

'Wolfsburg će osvojiti naslov prvaka'

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Direktor Bayerna iz Munchena Karl-Heinz Rummenigge uvjeren je da će Wolfsburg osvojiti naslov prvaka Njemačke.

Do kraja Bundeslige ostalo je da se odigra još jedno kolo, a Wolfsburg ima dva boda više od Bayerna i Stuttgarta. "Vukovima" će za prvu titulu šampiona u historiji biti dovoljan i remi s Werderom.

"Vjerujem da je već sada sigurno da će Wolfsburg biti novi prvak Njemačke", kazao je Rummenigge, koji je dodao da će biti sretan ako njegov tim zauzme drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Rummenigge je dodao da u klubu ne razmišljaju o organizaciji proslave titule s navijačima u slučaju eventualnog kiksa Wolfsburga.

"Ne pravimo nikakve planove. Poslije utakmice ćemo se svakako okupiti, ali u skromnom društvu. Ako budemo drugi, sezone će biti dobra za nas", naveo je.

Rummenigge je kritikovao i golmana Stuttgarta Jensa Lehmanna, koji je nedavno izjavio da su Bayern i Wolfsburg ove sezone često imali pomoć sudija.

"Lehmann je optužio sudije da varaju i manipulišu. To je glupost i nedostatak sportskog ponašanja. Jasno je da Jens želi da stvori neprijateljsku atmosferu za Bayern", ocijenio je on.

"Ako Wolfsburg postane prvak Njemačke to neće biti zbog pomoći sudija, već zbog toga što igraju najbolji nogomet", zaključio je Rummenigge.