Metz
0

Wiltord povratak nogometu začinio s dva gola

Totalsport
Sylvain Wiltord, 35-godišnji francuski nogometaš, vratio se u akciju nakon šest mjeseci pauze sa dva gola za svoj novi klub Metz.

Ovaj bivši francuski reprezentativac, koji je za "tricolore" odigrao 92 utakmice i postigao 26 pogodaka, donedavno je bio bez kluba. Drugi dio prošle sezone odigrao je na posudbi u Marseilleu, u koji je prešao iz Rennesa, kluba u kojem je i počeo karijeru. Tri godine igrao je za Bordeaux, četiri za Arsenal, te još tri za Lyon.

Postojale su brojne špekulacije oko kluba u kojem će Wiltord nastaviti karijeru, a spominjalo se i penzionisanje kao jedna od opcija. Ipak, Wiltord je 30. januara potpisao za Metz, tim iz druge francuske lige, a u petak je postigao dva pogotka u domaćoj pobjedi svoje ekipe 3-1 protiv Nimesa u 23. kolu. Poentirao je u 10. i 53. minuti.

Bila je to važna pobjeda Metza koji na tabeli zauzima četvrto mjesto s 34 voda, sada samo jednim manje baš od trećeg Nimesa. Prva tri mjesta na kraju sezone vode u prvu ligu.

"Dugo nisam igrao, pa sam vrlo sretan što sam postigao dva pogotka, to je ohrabrujuće za nastavak. Nikada ne znate što možete očekivati nakon duge pauze. Meni se, eto, dogodio idealan scenarij", ispričao je sretni veteran.