Nogomet
0

Willian zatražio od Šahtara da ga pusti u Tottenham

Totalsport
Willian
Willian
Prema pisanju britanskog dnevnika Daily Maila, brazilski je ofanzivni vezni nogometaš Šahtara iz Donjecka, 24-godišnji Willian, od vodstva svog kluba zatražio da mu omogući transfer u londonski Tottenham.

"Da, zatražio sam transfer. Nažalost, u ovom smo klubu mi igrači često u kompliciranoj situaciji, posebno Brazilci. Vodstvo kluba puno kupuje a malo prodaje", rekao je Willian nastavivši:

"Ovdje sam pet godina, osvojio sam mnogo trofeja. Nadam se da će Upravni odbor kluba respektirati moje želje".

"Ne žalim što sam došao u Donjeck, no s novonastalim okolnostima, ponudom Chelseaja iz prošlog januara koju je klub odbio, kao i sada s Tottenhamom, volio bih otići".

U ovom trenutku dovođenje brazilskog veznjaka jedan je od posljednjih pokušaja da se Tottenham osigura kvalitetnim zamjenskim rješenjem za odlazećeg Luku Modrića. Brazilčeva je tržišna vrijednost navodno oko 20 miliona funti.

Daily Mail piše da londonski Premierligaš također prati 20-godišnjeg Malagina veznjaka Isca kojeg je pomoćni trener Tim Sherwood gledao u kvalifikacijskom ogledu za Ligu prvaka protiv Malage, te 17-godišnjeg napadača francuskog Caena M'Bayea, čija se vrijednost procjenjuje na šest miliona funti.