Premiership
5

Wigan se spasio i izbacio Blackburn

Totalsport
Wigan ostaje u Premiershipu, Blackburn ide u drugu ligu (Foto: AFP)
Wigan ostaje u Premiershipu, Blackburn ide u drugu ligu (Foto: AFP)
Odličnu formu u završnici sezone nogometaši Wigana okrunili su ključnom pobjedom kod Blackburna u zadnjoj utakmici 37. kola Premiershipa. Slavili su gosti s 1-0 i poslali domaće nogometaše u Championship diviziju.

Nagradu za trenera mjeseca Španac na klupi Wigana Roberto Martinez opravdao je 6. pobjedom u zadnjih osam utakmica, te izborenim ostankom u Premiershipu uoči zadnjih 90 minuta sezone. Wigan je potpuno zasluženo pobijedio indisponirane "Roverse" koji u prvom poluvremenu odlučujuće utakmice sezone na svom terenu nisu uspjeli uputiti niti jedan udarac na protivnički gol. Završna statistika otkriva izraženu dominaciju gostiju koji su loptu u svom posjedu imali 62 posto vremena, te su ukupno uputili 16 u odnosu na 7 udaraca Blackburna.

Pobjednički zgoditak došao je u završnici susreta. Nakon kornera s desne strane u 87. minuti lopta je sletjela na glavu Alcazara kojem nije bilo teško potpuno neometanom na rubu peterca glavom uputi loptu pod prečku gdje ju je samo dodirnuo golman domaćih Robinson.

Tako je Blackurn nastavio "tradiciju" jer su ove sezone sekipa s najviše primljenih golova nakon udaraca iz kornera (15), te će prvi puta od sezone 1978/1979 osvojiti manje od 35 bodova. Tada su ih osvojili 30, ali se pobjeda nagrađivala s dva boda. Nakon 11 sezona Blackburn je ponovo drugoligaš...

Premiership, 37. kolo:

Blackburn – Wigan 0-1 (Alcaraz 87)