Nogomet
0

West Ham u januaru obnavlja ugovor sa Slavenom Bilićem

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Hrvatski fudbalski stručnjak i trener engleskog prvoligaša West Ham Uniteda trebao bi u januaru naredne godine obnoviti ugovor sa svojim klubom.

Bivši trener "Vatrenih" potpisao je ugovor sa West Hamom prošlog ljeta na tri godine. Očigledno da je uprava engleskog kluba zadovoljna radom Bilića, pa ga novim ugovorom želi zadržati na duži period. Britanski mediji ranije su pisali da bi Bilić mogao dobiti ugovor do 2021. godine.

Suvlasnik West Hama David Sullivan izjavio je kako želi da njegov kluba nastavi sa impresivnom i formom tokom naredne sezone.

"Ponudit ću Slavenu novi ugovor u januaru", rekao je Sullivan, te dodao: "Želim samo vidjeti da on nije odličan na jednu sezonu. Siguran sam da nije. Razgovarat ćemo u januaru ili na kraju sljedeće sezone".

Dodao je također kako je Bilić čovjek koji nije zainteresovan za novac, koliko je zainteresovan za sam projekat.

"Na čelu Hrvatske reprezentacije bio je pet godina a zarađivao je 2000 funti sedmično, iako je tada imao brojne ponude. On je prvo zainteresovan da za klub dobije najbolje igrače, pa tek onda najbolji novac za sebe", rekao je Sullivan. West Ham se trenutno nalazi na petom mjestu engleske Premier lige sa 50 bodova, te ima samo bod manje od četvrtoplasiranog Manchester Cityja. Bilića očekuje i uzvratna utakmica četvrtine finala FA Cupa protiv Manchester Uniteda.