Engleska Premier liga
0

West Ham svladao Fulham 3:0

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nogometaši West Hama na svom su Upton Parku u londonskom okršaju pobijedili vrlo skromni Fulham 3-0 u sklopu 3. kola Premiershipa.

Raspoloženi "Čekičari" su sva tri pogotka postigli u prvom dijelu, a mogli su prema stvorenim prilikama još koji.

Cijela Fulhamoma ekipa je bila bez pravog poteza ili učinka. U igru je ušao i Bugarin Dimitar Berbatov, pojačanje pristiglo iz Manchester Uniteda zadnjeg dana prijelaznog roka. U svom debiju nije napravio ništa, za razliku od Andyja Carrolla, pojačanja West Hama iz Liverpoola, koji je bio vrlo razigran i rastrčan u prvom nastupu za novi klub, dominirao je u zračnim duelima, a sudjelovao je i u akciji kod prvog pogotka već u prvoj minuti. Glavom je prenio loptu prema Vaz Teu, koji ju je proslijedio prema Nolanu, a ovaj je snažnim udarcem lijevom nogom s 10 metara poentirao za vodstvo domaćina nakon samo 53 sekunde igre.

U 29. minuti, Taylor je iz kornera poslužio Reida, koji je glavom s pet metara loptu zakucao u mrežu.

"Čekičari" su i treći gol zabili nakon prekida, u 41. minuti, kada se lopta odbila do Taylora, a ovaj je s 15 metara pogodio u Schwarzerov ugao, te je nakon asistencije upisao i pogodak.

U nastavku su i jedni i drugi imali neke prilike, ali se rezultat nije mijenjao. West Ham je sada na šest osvojenih bodova, Fulham je ostao na tri.

Premiership, 3. kolo:

West Ham – Fulham 3-0 (Nolan 1, Reid 29, Tylor 41) Redoslijed: 1. Chelsea 9, 2. Swansea 6 (-1), 3. Everton 6 (-1), 4. West Ham 6… 7. Fulham 3…