Nogomet
0

West Ham srušio Tottenham i osigurao ostanak u Premierligi

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši West Hama u prvoj su utakmici pretposljednjeg kola Premierlige pred svojim navijačima pobijedili Tottenham s 2-0, te na taj način i matematički osigurali ostanak.

Čekićari su prekinuli niz od četiri poraza i sada na kontu imaju 40 bodova, tako da ih klubovi iz zone ispadanja više ni teoretski ne mogu prestići. Tottenham je, pak, ostao na šestom mjestu i morat će se boriti da ga zadrži do kraja pred Manchester Unitedom.

Kola su za Spurse na Upton Parku krenula nizbrdo u 25. minuti kada je Younes Kaboul dobio direktan crveni karton jer je u prilici za gol srušio Stewarta Downinga. Samo dvije minute kasnije West Ham je poveo autogolom Harryja Kanea koji je glavom skrenuo loptu u vlastitu mrežu nakon udarca Andyja Carrolla. U pretposljednjoj minuti prvoga dijela Downing je zabio iz slobodnog udarca, poslavši loptu kroz živi zid u kojem su se razmaknuli Paulinho i Emmanuel Adebayor.

S igračem manje, Tottenham u nastavku nije uspio ozbiljnije zaprijetiti, pa je ekipa Sama Allardycea rutinski sačuvala prednost.

Premierliga, 37. kolo:

West Ham - Tottenham 2-0 (Kane 27-ag, Downing 44)

Redoslijed: 1. Liverpool 80 (-1), 2. Chelsea 78 (-1), 3. Manchester City 77 (-2), 4. Arsenal 73 (-1), 5. Everton 69 (-1), 6. Tottenham 66, 7. Manchester United 60 (-2)...