Nogomet
0

West Bromwich produbio krizu Crystal Palacea

Piše: O. T.
Trener West Bromwicha Tony Pulis (Foto: AFP)
Trener West Bromwicha Tony Pulis (Foto: AFP)
U 27. kolu Premiershipa West Bromwich Albion upisao je pobjedu na svom Hawthronsu savladavši Crystal Palace rezultatom 3:2.

Kriza Cystal Palacea se nastavlja i ovo je njihov deseti uzastopni ligaški meč bez pobjede, dok je WBA upisao drugu vezanu pobjedu u ligi nakon što je prethodno imao niz od pet utakmica bez trijumfa.

Tim Tonyja Pulisa napravio je "uragan" u prvom poluvremenu, tačnije do 31. minute. Gardner je pogodio za 1:0 u 12. minuti, a samo osam minuta kasnije Dawson je na asistenciju Gardnera postigao gol za 2:0. Potom je Berahino svojim golom u 31. minuti riješio skoro sva pitanja oko pobjednika u ovom meču.

Gosti su se probudili u 48. minuti kada se u strijelce upisuje Wickham. Isti igrač matira Fostera u 80. minuti i vraća nadu timu Alana Pardewa, ali to je bilo sve. Koliko problema ima Palace u ovoj sezoni najbolje pokazuje podatak da su dva gola Wickhama tek drugi i treći gol nekog od napadača ovog tima. Preostali gol postignut od strane napadača Palacea postigao je Adebayor koji je stigao u januaru. Fraizer Cambell, Dwight Gayle i Marouane Chamakh se nisu upisivali u strijelce u ovoj sezoni.

Rezultati 27. kola Premiershipa:

West Ham - Sunderland 1:0 Leicester - Norwich (1:0) Southampton - Chelsea (1:2) Stoke - Aston Villa (2:1)

Watford - Bournemouth (0:0) WBA - Crystal Palace 3:2 Manchester United - Arsenal (sutra, 15:05 sati) Tottenham - Swansea (sutra, 15:05 sati)

Tabela: