Premiership
0

West Bromwich ispao u drugu ligu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Domaćim 2-0 porazom od Liverpoola u 37. kolu Premiershipa West Bromwich Albion je postao prva ekipa ove sezone koja je i teoretski izgubila šanse za opstanak u elitnom razredu engleskog nogometa.

West Bromwich je tokom utakmice bio u najmanju ruku ravnopravna ekipa na terenu, imao je i brojne prilike, ali su one ostale neiskorištene.

Liverpool je s druge strane spretno koristio propuste domaće odbrane i po jednom u svakom poluvremenu je matirao WBA-ovog golmana Deana Kielyja. U prvom je dijelu (28. minuta) WBA-ovu mrežu zatresao Steven Gerrard zabivši tako svoj 16. ovosezonski gol, dok je u drugom precizan bio Dirk Kuyt u 63. minuti kada je solo akciju okrunio lijepim pogotkom s ruba kaznenog prostora u desni donji ugao.

Uoči posljednjeg kola četiri ekipe će se boriti da izbjegnu preostala dva mjesta koja vode u drugu ligu, a među njima su Newcastle, Middlesbrough, Hull i Sunderland.

Premiership, 37. kolo:

West Bromwich – Liverpool 0-2 (Gerrard 28, Kuyt 63)

Chelsea – Blackburn (kasnije)

Redoslijed: 1. Manchester United 87, 2. Liverpool 83, 3. Chelsea 77 (-1), 4. Arsenal 69, 5. Everton 60, 6. Aston Villa 59...20. West Bromwich 31.