Nogomet
0

Werder u finalu

Totalsport
Bremenski Werder je pobjedom 3-2 u Hamburgu, na osnovi većeg broja pogodaka u gostima, izborio finale Kupa UEFA-e 20. maja u Istanbulu.

Hamburgu je malo bilo 1-0 iz prve utakmice u Bremenu. Malo su bila i dva pogotka hrvatskog reprezentativca Ivice Olića. Hamburg je skupo platio nonšalantne poteze u odbrani, ali je pošteno reći da je Werder odigrao daleko bolje nego li u prvoj utakmici i bio je, globalno gledano, bolja ekipa u tih 180 minuta.

Već u 13. minuti je Hamburg imao udvostručenu prednost iz prve utakmice. Mathijsen je sjajno izbacio Ivicu Olića u šansu, a ovaj je lijepo potkopao loptu i prebacio istrčalog Wiesea.

Na isti način je Werder uzvratio, odnosno strijelac Diego nakon sjajne akcije s Pizarrom u kojoj su iz igre izbacili kompletnu obranu domaćina.

Diego je mogao zabiti još jedan pogodak u prvom dijelu, ali je njegov topovski udarac završio na gredi.

U nastavku se nastavila bolja igra Werdera i prije ili kasnije je morala pokleknuti "staklena" odbrana domaćina. Prvo je sudac poništio pogodak Pizarra (52. minuta, zbog sumnjivog zaleđa), ali je četrnaest minuta kasnije isti igrač ipak donio vodstvo Werderu.

Nakon gužve u šesnaestercu (83. minuta) odlično se snašao Baumann za 3-1 gostiju iz Bremena nakon čega su šanse Hamburga svedene na minimum. No, Ivica Olić je zabio još jedan pogodak, glavom u padu, što je nagovijestilo lude posljednje minute.

U sudijskoj nadoknadi je Petrić pokušao "makazicama", a čak je i golman domaćih Rost varkom stvorio šansu za udarac, ali su igrači Werdera spriječili opasnost.

Kup UEFA-e, polufinale, uzvrat:

Hamburg - Werder 2-3 (Olić 13, 87 / Diego 29, Pizarro 66, Baumann 83)

prva utakmica: 1-0

Šahtar - Dinamo Kijev 2-1 (Jadson 17, Ilsinho 89 / Bangoura 47)

prva utakmica: 1-1