Nogomet
22

Werder Bremen se na Twitteru šalio na račun Arsenala, uslijedio odgovor Engleza

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Werder Bremen se šalio na račun Arsenala nakon što je Serge Gnabry u debiju za reprezentaciju Njemačke postigao tri gola protiv San Marina u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Gnabry je trenutno igrač Werder Bremena gdje je stigao upravo iz Arsenala proteklog ljeta. Igrajući za Werder u ovoj sezoni je postigao četiri gola, a pažnju na sebe skrenuo je u spomenutom meču protiv San Marina u kojem je Njemačka slavila sa 8:0, a Gnabry postao prvi Nijemac sa hat-trickom u debiju nakon Dietera Mullera koji je to učinio 1976. godine.

Nakon utakmice na Twitter profilu Werdera postavljena je Gnabryjeva fotografija sa opisom:

  1. debi za Njemačku
  2. hat-trick
  3. 8-0 pobjeda
  4. Arsenal.

Postavljanje Arsenala može biti dvosmisleno. Jedan način na koji se može shvatiti je aludiranje na promašaj što su ga pustili, a drugo što je Arsenal obično četvrti na kraju sezone Premiershipa. Naime, Topnici redovno u ligi završe četvrti, a izuzetak je bila protekla sezona kada su bili drugi.

Iz Arsenala su uzvratili tako što su u komentaru postavili fotografiju Rayja Parloura koji slavi pogodak protiv Werdera u polufinalu UEFA kupa kada je Arsenal slavio sa ukupnih 6:2, a Parlour je postigao har-trick u gostima u Njemačkoj. "Na temu hat-trickovi, sjećate se ovoga?", napisali su iz Arsenala.