Nogomet
178

Wengerov napad iz snova: Džeko i Higuain zajedno u Arsenalu

Klix.ba
Prema navodima španskih i otočkih medija, Gonzalo Higuain je novi član Arsenala. Navodno, uz Argentinca će naredne sezone biti i bh. reprezentativac Edin Džeko.

Higuain je, tvrdi španski Sport, sa Topnicima potpisao petogodišnji ugovor nakon što su Arsenal i Real Madrid dogovorili otkupnu cijenu koja iznosi oko 22 miliona eura.

Na ovaj način, Arsene Wenger pobijedio je u utrci za potpisom 25-godišnjeg napadača, nakon što su interes za njegove usluge pokazali Tottenham i Liverpool.

Higuain se nije naigrao ove sezone, ali je u 17 utakmica u kojima je bio starter mreže protivnika tresao čak 14 puta. Otkako je 2007. godine stigao na Bernabeu, Argentinac je odigrao 188 utakmica i postigao 105 golova.

Odlazak Robina van Persieja u Manchester United itekako se osjetio na golgeterskom učinku Arsenala. Arsen Wenger također se nada da će Higuainu u napadu pridružiti i bh. reprezentativaca Edina Džeku te na taj način u vitrine kluba iz sjevernog Londona donijeti neku od titula na koju navijači godinama čekaju.