Nogomet
0

Wengera čudi Rooneyjev ostanak na Old Traffordu, Ancelottija ne

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: Reuters)
Wayne Rooney (Foto: Reuters)
Arsenalov menadžer Arsene Wenger priznao je da ga je iznenadila informacija da je Wayne Rooney potpisao novi ugovor s Manchester Unitedom do juna 2015. godine.

Radi se o velikom preokretu, budući da su prije samo dva dana i klub i sam Rooney potvrdili da od potpisa novog ugovora neće biti ništa.

"Jednom kada klub objavi da s nekim igračem nije postigao dogovor o produženju ugovora, to je najčešće znak da je taj klub spreman prodati dotičnog igrača. Očito da je Rooney ipak uspio isposlovati garancije koje je tražio. Možete taj slučaj tretirati kako god želite, ali to je baš ovako kako vam kažem", izjavio je francuski menadžer, te otkrio da, za razliku od većine nogometnog svijeta, nije pratio kratkotrajnu sagu o najboljem napadaču rivala s Old Trafforda.

"Ta me priča od početka do kraja nije uopće zanimala. Čim bih vidio naslov u novinama, okrenuo bih stranicu. To što se ovih dana događalo s Rooneyem u Manchester Unitedu se stalno događa u svim klubovima. I to više puta u istoj godini. Ovo je bila priča za naslovnice samo zbog igračevog imena i njegove reputacije, sve ostalo je bilo već viđeno toliko puta i ne razumijem što je bilo toliko posebno u toj sagi o Rooneyju", kaže Wenger.

Jedan od klubova koji se spominjao kao moguća nova Rooneyjeva destinacija bio je londonski Chelsea. No, njegov talijanski menadžer Carlo Ancelotti tvrdi da nije ni očekivao da će Rooney napustiti Manchester United.

"Nisam iznenađen. Manchester United može biti sretan što je zadržao fantastičnog nogometaša. Rooney je dosad radio sjajan posao za taj klub, a uvjeren sam da će isto to raditi i ubuduće", veli Ancelotti.