Nogomet
0

Wenger: Život u pubu je tajna mog uspjeha

Totalsport
Foto: AFP/BELGA/File
Foto: AFP/BELGA/File
Dugovječni francuski menadžer Arsenala Arsene Wenger odaslao je neobično priznanje. Kaže da mu je odrastanje u pubu kao malenom dječarcu pomoglo u izgradnji trenerske filozofije.

Wengerovi roditelji posjedovali su bistro La Croix d'Or u kojem je mali Arsene provodio sate proučavajući ponašanje nogometnih navijača i zaljubljenika.

  • Ne postoji bolja psihološka edukacija od odrastanja u pubu. Kao dijete s pet ili šest godina susretao sam razne profile ljudi i spoznavao kako mogu biti grozni i okrutni jedni prema drugima. Nije baš čest slučaj da dijete od pet – šest godina živi i odrasta s odraslima u malenom selu. Čak sam upijao i nogometnu taktiku slušajući rasprave u pubu tko igra na lijevom krilu, ili tko bi, tako ne bi trebao biti u momčadi – priča Wenger.

Sljedećeg mjeseca napunit će 60 godina. Trener je postao u svojim ranim tridesetima, pa je davno ranije vjerovao da će se povući s 50 godina.

  • Tako sam nekada mislio, ali danas ne vjerujem da ću prestati raditi trenerski posao sve dok ne budem morao. Ne postoji dan u kojem pomislim da mogu živjeti bez nogometa. Ipak, znam da će doći vrijeme kada ću raditi nešto drugo – zaključio je Wenger.