Show na konferenciji za novinare
16

Wenger: Želim izgubiti od Bayerna samo kako biste vi bili sretni

Totalsport
Osvanuli su novi detalji s bizarne konferencije za novinare kojoj je u ponedjeljak, dan uoči meča u Ligi prvaka protiv Bayerna, "gost" bio menadžer Arsenala Arsene Wenger.

Podsjetimo, Wenger je na uobičajenoj konferenciji za novinare dan uoči utakmice protiv Bayerna napravio pravi show. Najprije je napao novinara da je plasirao lažnu informaciju u javnost, potom se posvađao s njegovom kolegicom koju je zanimala utakmica, odnosno poraz protiv Blackburna u osmini finala FA Cupa.

"Gledajte, ovo je konferencija posvećena susretu s Bayernom. Ako ste željeli pričati o subotnjoj utakmici, pres konferencija je bila nakon te utakmice", s velikom dozom cinizma je konstatirao francuski stručnjak u ponedjeljak.

"Ako biste mogli postaviti koje pitanje o sutrašnjoj utakmici, to bi bilo vrlo lijepo", zlovoljno je dodao Wenger.

Poslušao ga je novinar koji je priupitao za kvalitet Bayernove odbrane.

"Danas ne želim govoriti o Bayernu!", priredio je Wenger novinarima novi šok, demantiravši sam sebe.

Onda se mikrofona opet dokopala novinarka.

"Liga prvaka vam je zadnja šansa za osvajanje trofeja ove sezone. Možete li nam reći…"

"Hvala vam lijepo na tom pitanju. Dugo vremena nisam odgovorio na njega!"

Tako je zvučao Wenger jučer, koji je nakon toga ipak odgovorio što očekuje od utakmice protiv Bayerna;

"Ne želimo ni ove sezone osvojiti trofej! Zapravo, želim da izgubimo utakmicu protiv Bayerna, samo kako bi vi svi mogli biti sretni", rekao je ljutiti Wenger, pa se ipak primirio.

"Ako kažem da ćemo pobijediti, vi ćete mi se smijati. No, ja sam uvjeren da će mi igrači dokazati da sam u pravu. Već smo igrali finale, polufinale, četvrtfinale... Priliku za isto imamo i ove sezone", rekao je Francuz, te finiširao izjavom upućenom svima koji traže njegov odlazak;

"Niste toga svjesni, ali nedostajat ću vam kada me se konačno riješite. Moj ugovor istječe 2014. godine. Vidjet ćemo što će se do tada dogoditi", zaključio je strastveni Francuz.