The Sun
0

Wenger želi vratiti Vieiru u Arsenal

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Engleski tabloid The Sun saznaje da je francuski menadžer Arsenala Arsene Wenger naumio vratiti 33-godišnjeg francuskog reprezentativca Patricka Vieiru u Arsenal.

Iako ima važeći ugovor s Interom do kraja sljedeće sezone, Vieira strahuje da mu Jose Mourinho u timu talijanskog prvaka neće dati previše prilika za nastupe, a iskusni vezni nogometaš želi igrati standardno kako bi što spremniji dočekao Svjetsko prvenstvo sljedeće sezone u Južnoafričkoj Republici.

Nedavno je Harry Redknapp, menadžer Tottenhama, otkrio da je njegova ekipa zainteresirana za Vieiru, a nogometaš rođen u senegalskom Dakaru navodno je bio voljan pridružiti se klubu s White Hart Lanea iako je jasno da bi, u tom slučaju, izazvao veliki bijes navijača Arsenala, s obzirom na rivalitet sa susjednim Tottenhamom.

No, The Sun tvrdi da je Wenger spreman Vieiri ponuditi jednogodišnji ugovor s velikim bonusima. Na jednu sezonu je Vieiru planirao dovesti i Tottenham.

Vieira je u Arsenal stigao 1996. godine, iste u kojoj je menadžer ''topnika'' postao Wenger. Na bivšem Highburyju je Vieira proveo devet godina, te je bio i kapiten Arsenala, a u glasanju za 50 najboljih igrača tog kluba svih vremena osvojio je peto mjesto. Nakon dugotrajne epizode odigrao je jednu sezonu u Juventusu, a 2006. godine preselio se u Inter.