Nogomet
7

Wenger želi ispoštovati tradiciju i odati počast Manchester Unitedu

Klix.ba
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Menadžer Arsenala, Arsene Wenger, rekao je da je važno da njegovi igrači u nedjelju dočekaju igrače Manchester Uniteda prije utakmice i čestitaju im na osvajanju titule prvaka Engleske.

Ekipa Alexa Fergusona je titulu prvaka Engleske osigurala na svom Old Traffordu u ponedjeljak navečer u susretu sa Aston Villom, a običaj je da budu dočekani kao šampioni na terenu svojih sljedećih protivnika.

Manchester United je odao počast Arsenalu u maju 1991. godine prije utakmice na Highburyju nakon što je ekipa tadašnjeg menadžera Georgea Grahama osvojila titulu prvaka. Wenger nije ni sumnjao da će njegova ekipa to uraditi u nedjelju, 22 godine kasnije. Dodao je da Arsenal želi pobjede u posljednje četiri utakmice.

"Prije svega, ja sam Francuz i radim u Engleskoj, tako da želim da se engleska tradicija poštuje. Kada radite u inozemstvu, morate poštovati tradiciju i kulturu te zemlje. Odavanje počasti šampionima je tradicija u engleskom fudbalu i ja želim da se to poštuje. Nadam se da će nama neka ekipa čestitati na tituli sljedeće godine. Nama je važno da pobijedimo u naše posljednje četiri utakmice. To je težak zadatak za nas", izjavio je Wenger.