Nogomet
1

Wenger: Zaslužili smo da pobijedimo, nije nam suđen penal

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Prema mišljenju Arsenalovog menadžera Arsenea Wengera njegovoj ekipi nije dosuđen očiti jedanaesterac u derbiju 17. kola engleskog nogometnog prvenstva protiv Chelseaja.

Sinoćnja je utakmica na Emiratesu završila 0-0, a sporna situacija bio je kontakt Williana i Thea Walcotta u kaznenom prostoru koju je sudija Mike Dean propustio sankcionirati i dosuditi jedanaesterac.

"Bio je penal sto posto kada je Theo Walcott fauliran. Prema mom mišljenju nema sumnje. Ne znam zašto nije suđen", rekao je Wenger za Sky Sports.

I bez toga su Topnici u drugom poluvremenu imali dvije velike prilike za pobjedu, a oba je puta Olivier Giroud propustio zatresti suparničku mrežu, dok je najveća prilika Chelseaja bila situacija iz koje je Frank Lampard zatresao prečku.

"Trebali smo pobijediti. Oni su se ovdje došli odbraniti i uhvatiti nas iz kontranapada. Mi smo bili malo nervozni na startu, ali preuzeli smo kontrolu u drugom dijelu i trebali smo pobijediti. Bila je to utakmica s malo prilika, a mi naše nismo uspjeli iskoristiti. Ali ako ne možete pobijediti, onda nemojte ni izgubiti utakmicu, a to je ono što smo napravili. To je solidan bod, ali dva su izgubljena jer želite pobjeđivati u svojim domaćim utakmicama".

"Mislim da je posljednji rezultat (6-3 poraz od Manchester Cityja) odigrao malu ulogu u našim glavama i da smo zbog toga bili malo nervozni, ali ekipa se borila jako žestoko i da smo trebali dobiti, posebno zbog igre u drugom poluvremenu", zaključio je francuski menadžer, čija je ekipa sada bodovno izjednačena s Liverpoolom na vrhu tabele.