Engleska Premier liga
1

Wenger: Walcott je bio fantastičan; Villas-Boas: Isključenje je uvjetovalo rezultat

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: Arhiv/AFP)
Arsene Wenger (Foto: Arhiv/AFP)
Veliki sjevernolondonski derbi u 12. kolu engleske Premierlige između Arsenala i Tottenhama pripao je domaćim "topnicima" koji su slavili visoku 5-2 pobjedu.

Identičan je to rezultat kojim su "Topnici" prošle godine savladali "Spurse" na Emiratesu s razlikom da su tada zaostajali 0-2, a ovoga puta 0-1.

Nakon susreta menadžer Arsenala Arsene Wenger posebno je izdvojio jednog igrača, strijelca posljednjeg gola na susretu i asistenta prvog gola domaćina Thea Walcotta.

"Theo je bio fantastičan od prve do posljednje minute. Sretan sam što je zabio gol na kraju susreta kojeg je završio na poziciji srednjeg napadača i posebno sam sretan što je pogodio na toj poziciji", rekao je Wenger o igraču s kojim klub vodi pregovore oko produženja ugovora koji mu ističe na kraju sezone.

"Nisam se predomislio oko njega. Uvijek ću reći da ga želim zadržati".

Francuski je menadžer priznao da je isključenje suparničkog napadača Emmanuela Adebayora iz 18. minute utjecalo na igru, ali ističe da je njegova ekipa igrala vrlo dobro.

"Teško je reći koliko je Adebayor utjecao na igru. Vidio sam njegov start ponovo (đonom na Cazorlu, op.a.) i bilo je to isključenje. Za nas je to velika pobjeda. Obećao sam golove prije susreta i niste bili razočarani. Oni su dobro krenuli, ali mi smo pokazali vjeru, borben duh i kvalitetu. Čak iako su imali desetoricu, mogli ste vidjeti da su se vraćali i stvarali prilike. Bila je to sjajna pobjeda i sjajan rezultat koji će ojačati naše samopouzdanje", zaključio je Wenger.

S druge strane, menadžer Tottenhama Andre Villas-Boas bio je uvjeren da je isključenje Adebayora bilo ključno:

"Mislim da je isključenje bilo presudno, ali sudija (Howard Webb, op.a.) je donio ispravnu odluku. Ali nije bilo namjere za povredom. Vrlo sam ponosan na ekipu. Imali smo priliku za smanjenje na 4-3 i da smo zabili i smanjili na jedan razlike, mislim da smo mogli izvući i remi. Imali smo ambiciju i želju i iznimno sam ponosan na ekipu.