Nogomet
6

Wenger: Vermaelen novi kapiten, Song bi mogao biti prodan

Totalsport
Thomas Vermaelen (Foto: AFP)
Thomas Vermaelen (Foto: AFP)
Belgijski stoper Thomas Vermaelen (26) novi je kapiten Arsenala, potvrdio je menadžer "topnika" Arsene Wenger putem Twittera.

Vermaelen je tako naslijedio Holanđanina Robina van Persieja, nedavno prodanog u Manchester United, a debi s kapitenskom trakom oko ruke imat će već u subotu na otvaranju premierligaške sezone protiv Sunderlanda.

"Novi kapiten je Vermaelen, a zamjenik Arteta. Imamo puno potencijalnih kapitena u ekipi", poručio je Wenger putem društvene mreže.

Vermaelen je u Arsenal stigao 2009. godine iz Ajaxa i otad se prometnuo u jednog od najomiljenijih igrača kluba. Njegov zamjenik, Arteta, među Topnike je pak stigao prošlog ljeta iz Evertona.

Istovremeno s imenovanjem novog kapitena, Sky Sports donosi Wengerov komentar vezan uz medijske napise oko potencijalne prodaje kamerunskog defenzivnog veznog igrača Alexa Songa.

U Arsenalu je Song proveo zadnjih sedam godina, a prošle je godine skupio 34 premierligaška nastupa. No, čini se da će od sljedeće sezone igrati u Barceloni, dok će Arsenal pokušati dovesti Nurija Sahina iz Reala kao zamjenu.

"Oboje bi se moglo dogoditi, ali sada sam usredotočen na utakmicu protiv Sunderlanda. Vezni red je područje u kojem imamo više slobode za donošenje odluka. Sahin je jedan od igrača koje pratimo", objasnio je francuski stručnjak.