Nogomet
0

Wenger: Uvjeren sam da će Van Persie produžiti ugovor

Totalsport
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Menadžer Arsenala Arsene Wenger uvjeren je da će uspjeti zadržati svog kapitena i ponajboljeg nogometaša Robina van Persija u redovima kluba.

Van Persieju aktueni ugovor istječe za 18 mjeseci, a Wenger želi spriječiti da se ponovi ista situacija kao sa Samirom Nasrijem koji je ovog ljeta prodan Manchester Cityju za 24 miliona funti nakon što je odbio potpisati produženje na ulasku u posljednju godinu ugovora.

"Robin ima ugovor još 18 mjeseci i uvjeren sam da će potpisati novi", rekao je Wenger o nositelju igre svoje ekipe koji je postigao devet golova u 13 odigranih ovosezonskih utakmica.

Engleski mediji navode da je Arsenal već započeo pregovore s Van Persiejevim predstavnicima oko produženja ugovora, a Wenger se na godišnjem sastanku skupštine kluba obratio okupljenima:

"Želimo napraviti stvari sa stilom i vrlo smo hrabri. Hrabrost je kvaliteta kojoj se divim jer je potrebna u modernom svijetu. Vidim mnogo straha i nezadovoljstva među vama i mogu razumjeti to jer živimo u svijetu u kojem se borimo s ljudima s nevjerovatno velikim resursima. Mi se možemo takmičiti tako da budemo pametni i ujedinjeni jer je u nogometu jako teško biti konzistentan a mi smo to bili više od drugih u posljednjih 15 godina".