Arsenal u potrazi za pojačanjima
0

Wenger: Trebamo visoke igrače, blizu smo naslova

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: Reuters)
Arsene Wenger (Foto: Reuters)
Arsenalov menadžer Arsene Wenger potvrdio je engleskim medijima da će u ljetnom prijelaznom roku tražiti visoke nogometaše, ali i dodao, ono što već godinama govori a ne ostvaruje, da je njegova ekipa sasvim blizu naslova engleskih prvaka.

Londonski "topnici" primili su u sezoni 2010/11 43 ligaška gola, pa je francuski stručnjak zaključio da u njegovim redovima nedostaje visine potrebne za otklanjanje prijetnji pred vlastitom mrežom.

"Moramo popraviti visinu sastava. Treba nam raznolikost u visini igrača", kaže Wenger.

"Ove sezoni 95 posto stvari smo uradili kako je trebalo, ali moramo se potruditi i oko preostalih pet posto jer je frustrirajuće flertovati s uspjehom kao što mi činimo. Osim toga, navijači su nezadovoljni jer nismo osvojili prvenstvo, a bilo smo tako blizu trofeja."

Arsenal je ove sezone bio najuvjerljiviji gost u Premierligi (31 bod iz 19 utakmica), a sezonu je završio na četvrtom mjestu tabele koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

"Ljudi su nestrpljivi, zato su i kritike žešće. Dopada im se ono što radimo, ali htjeli bi i trofej koji bi potvrdio da stvari obavljamo na pravilan način", zaključio je Wenger.