Nogomet
0

Wenger: Sram me zbog Mourinha

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Nakon prolaska Arsenala u četvrtfinale FA Cupa jedno od neizbježnih novinarskih pitanja za menadžera kluba Arsenea Wengera bilo je da komentira izjavu Josea Mourinha.

Podsjećamo, u petak je menadžer Chelseajevih nogometaša Wengera nazvao "specijalistom za neuspjeh" s obzirom da njegov Arsenal čeka na trofej od 2005. godine. Mourinho je pak reagirao na Wengerovu izjavu kojom je rekao da menadžeri često prebacuju ulogu favorita drugima zbog straha od neuspjeha. Valja reći da Wenger pritom nije spomenuo Mourinha, ali se ovaj osjetio prozvanim budući je upravo on često medijski isticao Manchester City kao glavne favorite za premierligaški naslov.

!Sram me je zbog njega, iskreno. Prije svega bih želio reći da ja o njemu nisam govorio na svojoj press-konferenciji, niti više išta imam za reći. Više sam razočaran zbog Chelseaja nego zbog sebe. Mene ta stvar ne interesira uopće. Ako ste vi zaintereisrani i nemate pametnijeg posla u životu, možete se time baviti. Ja volim nogomet i žao mi je ako ću vas razočarati, ali stvari koje me zanimaju događaju se na terenu", rekao je Wenger.

Govoreći o samoj 2-1 pobjedi nad Liverpoolom, kojom su se osvetili "redsima" za nedavno poniženje na Anfieldu u Premierligi (1-5), francuski je stručnjak rekao:

"Bilo je za nas vitalno da odgovorimo nakon razočaravajuće izvedbe protiv Liverpoola prošle sedmice. Također smo iskoristili priliku za plasman u četvrtfinale FA Cupa. Jako sam zadovoljan intenzitetom i pristupom, kao i našom odlučnošću".

Komentirao je Wenger i spornu situaciju iz susreta, nedosuđeni jedanaesterac nakon kontakta Alexa Oxladea-Chemberlaina nad Luisom Suarezom u kaznenom prostoru.

"Možda je bio penal. Moram pogledati video ponovo. Bilo je kontakta, to ne poričem, ali on (Suarez) je dovoljno dobar da izvuče više iz toga", dodao je Wenger, aludirajući na Suarezov teatralan pad.