Poruka navijačima Arsenala
0

Wenger: Smirite se, barem nismo poput Liverpoola

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Menadžer Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger pokušao je smiriti nezadovoljne navijače kluba koji sve glasnije protestuju nakon srozavanja kluba na sedmo mjesto premierligaške tabele.

"Topnici" su u posljednje četiri prvenstvene utakmice od mogućih 12 osvojili tek jedan bod, te im četvrto mjesto, koje posljednje vodi u Ligu prvaka, izgleda sve dalje i dalje.

Bez premierligaškog naslova Arsenal je osam godina, a bez trofeja općenito zadnjih šest godina. Ipak, Wenger je podvukao paralelu s Liverpoolom koji prvenstveni naslov čeka od 1990. godine i na taj način pokušao utješiti navijače.

"Nikad ne gledam tabelu, nikad. Vrlo je tijesno. U februaru smo i može se dogoditi da smo sedmi. Ali u konkurenciji smo s Liverpoolom koji nije osvojio prvenstvo 22 godine. Morate uvijek biti ponizni, boriti se i podupirati svoj klub", poručio je nezadovoljnicima Wenger.

"Mislim da je ova ekipa na trenutke igrala sjajan nogomet ove sezone i na to se moramo usredotočiti. Ja sam ovdje da bih usrećio sve navijače, a kada to ne uspijem, naravno da ja nisam sretan. Ono što je najvažnije je da naši navijači budu sretni na kraju sezone", kazao je menadžer Arsenala.

Uoči 24. premierligaškog kola pet bodova Arsenal dijeli od četvrtoplasiranog Chelseaja i čak 12 od najljućeg rivala Tottenhama.

"Niko nije igrao u Ligi prvaka više od nas. Već smo ondje 15 godina. Moja želja je da sljedećih 16 godina bude jednako za klub i navijači će biti sretni", zaključio je Wenger.