Nogomet
7

Wenger se izvinio navijačima Arsenala

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsenalov menadžer Arsene Wenger izvinio se navijačima zbog jako lošeg otvaranja sezone u engleskom nogometnom prvenstvu i 3-1 poraza na Emiratesu od Aston Ville.

"Želim da naši navijači budu sretni i ponosni na svoju ekipu i kada ovako izgubimo kod kuće jednostavno mi mora biti žao. Nismo u tome uspjeli danas, ali vratit ćemo se i usrećiti ih u sljedećoj utakmici", rekao je Wenger kojem su ogorčeni Arsenalovi navijači po završetku susreta uputili zvižduke i skandirali mu "potroši je.... novac!"

Aluzija je to na neispunjena obećanja data navijačima Arsenala kako se ljetos neće štedjeti na pojačanja u klubu, a dosad je doveden tek 20-godišnji francuski napadač Yaya Sanogo iz Auxerrea i to bez odštete.

"Pokušavamo kupiti igrače i ako pronađemo prave učinit ćemo to. Nisam jedini u klubu koji na tome radi. To nije moj novac, nego je to klupski novac i spremni smo ga potrošiti na prave igrače. Isto tako vjerujem da smo mogli pobijediti u utakmici s igračima koje smo imali na travnjaku danas, ali se to nije dogodilo".

Francuski je strateg bio i nezadovoljan suđenjem i spornim drugim dosuđenim jedanestercem za Aston Villu nakon navodnog prekršaja Laurenta Koscielnyja nad Gabrielom Agbonlahorom.

"Bilo je puno incidenata u utakmici koji su bili uznemirujući. Ali nije moj posao to komentirati i usprkos tome bilo je prostora za pobjedu i to je ono na što se moramo usredotočiti".