Nogomet
12

Wenger: Protiv Bayerna nemamo što za izgubiti

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Menadžer Arsenala Arsene Wenger smatra da njegova ekipa nema što izgubiti u osmini finala nogometne Lige prvaka, u kojem je očekuje dvoboj protiv aktuelnog prvaka – minhenskog Bayerna.

I drugu sezonu zaredom snage će u istoj fazi takmičenja odmjeriti londonski Arsenal i minhenski Bayern. Prošle je sezone Bayern slavio u Londonu s 3-1, a Arsenal je uzvratio gostujućom 2-0 pobjedom, no dalje su prošli Bavarci zbog pogotka više u gostima.

Bayern i ove sezone djeluje gotovo nepobjedivo, dok je Arsenal u posljednjih nekoliko sedmica pao u svojoj formi, što je uzrokovalo i osvajanje tek drugog mjesta u svojoj grupi Lige prvaka.

"Možemo dobiti puno toga, a izgubiti ništa... Možemo pokazati i dokazati da smo napredovali u odnosu na prošlu sezonu. Ove sezone moramo biti bolji za gol od Bayerna i pokazati da smo iz prošlosezonskih utakmica izvukli pouku", rekao je menadžer Arsenala za službenu stranicu londonskog kluba.

"U odnosu na prošlu sezonu puno se toga promijenilo. Oni igraju napadački nogomet, a moram priznati i mi. Postali smo opasniji s Mesutom Özilom u sastavu, dok je Bayern pod Pepom Guardiolom postao opasniji prema suparničkom golu. Bit će to dva zanimljiva meča", zaključio je francuski menadžer.

Utakmice Bayerna i Arsenala na rasporedu su 19. veljače (London), te 11. marta (Minhen).