U Arsenalu razočarani
0

Wenger: Ovaj sudija je sramota za nogomet

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Iako je Barcelona po prikazanoj igri apsolutno zaslužila pobjedu i prolaz protiv Arsenala u osmini finala Lige prvaka, u taboru gostujućeg tima je glavna tema razgovora švicarski sudija Massimo Busacca.

On je u 56. minuti Robinu van Persieju pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton, jer je Holanđanin šutirao na gol nakon njegovog zvižduka. Pritom je, doslovno gledajući, poštivao pravila igre. No, Van Persie je zgroženo tvrdio da nije mogao čuti zvižduk u buci koju je stvaralo 95.000 navijača.

Barcelona je imala 68% posjeda lopte, imala je 19 udaraca prema golu, 10 u okvir. Aarsenal nije imao niti jedan šut prema golu. Do pogotka je stigao zahvaljujući autogolu Busquetsa. Barcelona je imala 738 dodavanja na utakmici, a gosti 199. Opet, ono što statistika "ne zna", jeste kako bi se razvijala utakmica da je Arsenal ostao kompletan do kraja utakmice...

"Razgovarao sam s ljudima iz UEFA-e, i oni su šokirani. Prije utakmice smo svi obećavali fantastični nogometni spektakl. Sada se pitam, zbog čega? Kako je sudija sudio, bilo je to sramotno za nogomet", rekao je Wenger, te nastavio.

"Ispali smo od vrlo dobre Barcelonine ekipe. No, imamo za čime žaliti, jer nismo očekivali da ćemo na ovakav način izgubiti utakmicu", dodao je francuski stručnjak na kormilu Arsenala.

Što se tiče pobjedničkog trenera Josepa Guardiole, zasad je dostupna samo jedna njegova izjava.

"Wenger mi je rekao da čestitam sudiji na našem prolazu. Na moju žalost, nisam uspio pronaći sudiju nakon utakmice", našalio se Guardiola, uz vidljivu dozu ironije, te dodao: "Bili smo puno bolji i zaslužili smo pobijediti s većom razlikom. Opet, da Mascherano nije uspio blokirati Bendtnera u završnici utakmice, mogli smo ispasti."