Nogomet
5

Wenger o Unitedu bez Ibrahimovića: Ne zaboravite da nas je Rashford uništio prošle sezone

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Arsene Wenger ne smatra da će Zlatan Ibrahimović nedostajati Manchester Unitedu u derbiju protiv njegovog Arsenala. Ibrahimović je suspendovan pošto je u dosadašnjem dijelu Premiershipa sakupio pet žutih kartona. Francuski strateg napominje koliko je opasan Marcus Rashford.

Naime, Rashford je prošle sezone upravo protiv Arsenala na Old Traffordu upisao debitantski nastup za Crvene đavole i postigao je dva gola te upisao asistenciju u pobjedu Uniteda 3:2. Taj debi iz snova Wenger itekako pamti.

"Sigurno bi oni radije koristili Ibrahimovića. Ali, i nama nedostaje nekoliko igrača i nemojmo zaboraviti da je prošle sezone dečko koji nas je uništio bio Rashford. Tako da nemojmo špekulisati ni o kakvim slabostima Manchester Uniteda", rekao je Wenger.

Arsenal u derbiju neće moći računati na, među ostalim, Hectora Bellerina, Santija Cazorlu, Lucasa Pereza i Pera Mertersackera, dok će Unitedu nedostajati Eric Bailly i Zlatan Ibrahimović.

Meč između Manchester Uniteda i Arsenala u okviru 12. kola Premiershipa na rasporedu je sutra od 13:30 sati na Old Traffordu.

Manchester United je trenutno šesti na tabeli sa 18 bodova, dok je Arsenal četvrti sa 24 boda. Prvi je Liverpool sa 26 bodova.