People
0

Wenger nudi Vieiri trenersko mjesto u Arsenalu

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: Reuters)
Arsene Wenger (Foto: Reuters)
Nakon najave da vjerovatno igra svoju posljednju sezonu u karijeri, francuski nogometaš Patrick Vieira (34) uskoro bi mogao dobiti zanimljivu ponudu od svoga sunarodnjaka, menadžera Arsenala Arsenea Wengera.

Francuski stručnjak želio bi vidjeti Vieiru na mjestu jednoga od pomoćnih trenera u Arsenalu, što bi iskusnom veznjaku moglo biti itekako primamljivo budući da ga za “topnike” vežu lijepe uspomene.

Vieira je igrao u londonskom klubu od 1996. do 2005. godine, a jedno je vrijeme bio i kapiten. Osvojio je s Arsenalom tri naslova u Premiershipu i četiri FA Cupa. Nakon odlaska iz engleske prijestolnice, jednu je sezonu proveo u Juventusu, te tri i po u Interu, da bi prošle zime potpisao za Manchester City.

I tada ga je Wenger želio vratiti u Arsenal i to u statusu trenera-igrača, ali Vieira je procijenio da će na Eastlandsu dobiti više prilike za igru. To se, međutim, nije dogodilo. Nije uspio izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu, a ni ove sezone ne dobiva previše minuta na travnjaku tako da se najava završetka karijere čini sasvim logičnom.

Magazin The People piše da će Wenger stoga na ljeto ponovno ponuditi Vieiri posao jednoga od svojih pomoćnika, a navodno je svojevremeno u jednom privatnom razgovoru spomenuo i kako bi ga pouzdani veznjak jednog dana mogao naslijediti na klupi “topnika”.