Traže direktan plasman u LP
16

Wenger: Nemoguće je predvidjeti rasplet sezone

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: Arhiv/AFP)
Arsene Wenger (Foto: Arhiv/AFP)
Francuski stručnjak na klupi Arsenala Arsene Wenger smatra da njegovi nogometaši moraju biti koncentrisani samo na sljedeću utakmicu protiv Wolverhamptona bez razmišljanja o plasmanu na kraju sezone.

Iskoristivši posrtaje Tottenhama i Chelseaja, te odličnom serijom od osam pobjeda u posljednjih devet susreta Arsenal je preuzeo treće mjesto na premijerligaškoj tabeli. Pozicija je to koja im garantuje direktan plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

"Niko ne može predvidjeti konačan poredak, pa tako niti položaj Arsenala na kraju sezone. Ponekad ovisite samo o sebi, a dosta često i o drugim momčadima. Svatko može imati neke ideje i želje, ali nogomet često donese iznenađenja. Toga smo se dosta nagledali u Premiershipu u posljednjih dva ili tri mjeseca", procijenio je Wenger za klupsku internet stranicu.

"Kada momčad uđe u samu završnicu sezone onda je fokus isključivo na idućoj utakmici kako bi upravo na svakoj narednoj bili maksimalno spremni. Arsenal ima iskustva u takvim situacijama i to je jedino bitno do kraja", rekao je Wenger.