Nogomet
2

Wenger: Nećemo potpisati ugovore s Henryjem i Piresom

Totalsport
Thierry Henry (Foto: AFP)
Thierry Henry (Foto: AFP)
Menadžer Arsenala Arsene Wenger odbacio je nagađanja da bi dvojica bivših članova Topnika Thierry Henry i Robert Pires mogli potpisati ugovor s klubom.

Dvojica Francuza treniraju ovih dana s Arsenalom što je potaknulo nagađanja da bi ih Wenger mogao angažovati na kratak rok. Henry (36) u Londonu održava formu do početka priprema njegovih New York Red Bullsa za novu sezonu američke MLS lige. Pires (40) je, pak, već dulje vrijeme bez kluba, ali još uvijek nije formalno okončao karijeru.

"Njih dvojica se vole vratiti u Arsenal kako bi trenirali. Kad nam se mogu pridružiti, to i čine. Dobro se uklapaju u duh tima, ali to je sve! Nije im cilj igrati za Arsenal, samo žele uživati i održavati tjelesnu pripremljenost. Obično ionako ne rade s prvim timom, ali kad imamo mogućnost, pozovemo ih da igraju s nama", objasnio je Wenger.

Henry je igrao za Arsenal od 1999. do 2007. godine, a kratko je i u 2012. igrao za Topnike, također tokom stanke u MLS-u. Pires je, pak, u klubu s Emiratesa bio od 2000. do 2006.