Nogomet
0

Wenger: Još nismo potpisali Henryja, ali smo blizu toga

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger (Foto: AFP)
"Za potpis ugovora o dvomjesečnoj posudbi Thierryja Henryja moramo odraditi još papirologiju vezanu za osiguranje s New York Red Bullsima", informirao je u petak Arsene Wenger, menadžer nogometaša Arsenala.

"Ja se ne bavim s tim poslovima, ali znam da to još nije gotovo. Moramo poštivati sve stavke ugovora s MLS ligom i Red Bullsima. Taj proces još nije gotov, pa još uvijek ne možemo objaviti dolazak Henryja na dvomjesečnu posudbu", dodao je Wenger, te objasnio zbog čega je klub odlučio ponovno angažirati najboljeg strijelca u klupskoj historiji s 226 golova u 369 odigranih utakmica u dresu ''topnika''.

"To činimo jer nam odlaze Marouane Chamakh i Gervinho na Afrički kup nacija. Henry će biti idealna zamjena za dva mjeseca. Iskusan je, kvalitetan, dobro poznaje klub i može pomoći našim igračima na terenu i izvan njega."

Henry je osvojio dva naslova prvaka u Premiershipu i tri u FA Cupu u osam godina provedenih u Arsenalu. Nakon odlaska je tri sezone proveo u Barceloni, a prošle godine se pridružio njujorškoj ekipi.

Iako bi Henry za svoju novu/staru ekipu mogao zaigrati već sljedećeg ponedjeljka protiv Fulhama, Wenger ističe kako je vjerovatnije da će njegov sunarodnjak iz Francuske prvu utakmicu odigrati 9. januara u FA Cupu protiv Leeds Uniteda ili 15. januara u Premiershipu protiv Swanseaja.

"Treba mu još dvije sedmice dobrog rada. Njegov dolazak može biti samo pozitivan, jer je u pitanju vrlo talentirani nogometaš i vrlo inteligantan čovjek koji želi pomoći ovome klubu. Naravno, teško je sada procijeniti u kojoj će nam mjeri pomoći. Nećemo staviti preveliki pritisak na njegova leđa. On je tu da nam pomogne, a ne da bude glavni igrač u ekipi. Nije izgubio svoju klasu i igračku inteligenciju, ali, ipak su mu 34 godine. Još uvijek je brz. Znamo da je bio iznimno brz, ali s godinama gubite kapacitet ponavljanja brzih istrčavanja."