Nogomet
3

Wenger izgubio živce s novinarima: Ne moram vam ništa objašnjavati

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Menadžer engleskog nogometnog kluba Arsenala, Arsene Wenger, izgubio je živce na uobičajenoj konferenciji za novinare uoči prve utakmice play-off runde kvalifikacija za ulazak u grupe Lige prvaka.

Arsenal u srijedu navečer gostuje kod Fenerbahcea u Istanbulu, a umjesto pitanja o samoj utakmici novinari su uglavnom ispitivali Wengera o razlozima neaktivnosti na tržištu igrača. Arsenal u dosadašnjem prijelaznom roku nije doveo nijedno značajnije pojačanje, odnosno doveden je jedino mladi napadač Yaya Sanogo. Osim propuštenih prilika u prijelaznom roku Wengera je proteklog vikenda pogodio i domaći poraz od Aston Ville u 1. kolu nove sezone Premierlige (1-3).

"Nemam što objasniti. Vi prije svega niste upućeni u to što klub radi, s kojim klubom pregovara i kojeg igrača prati. Začuđuje me kako ljudi koji ne znaju ništa o tome što se događa i dalje imaju hrabrosti iznositi svoje mišljenje i nagađati", rekao je Wenger, kojeg je menadžer Newcastlea Alan Pardew napao, jer je navodno javno objavio interes za Yohana Cabayea, kojeg je strateg Svraka potom morao "isključiti" iz susreta protiv Manchester Cityja (0-4) u ponedjeljak, jer mu mislili "nisu bile na mjestu".

"Nemam vam namjeru objašnjavati što se dogodilo. Nemam obavezu objašnjavati vam svaki svoj potez. To je nemoguće. Nismo nikoga povrijedili, niti nam je namjera ikoga povrijediti. U potpunosti smo diskretni kada su transferi u pitanju i tu nam je savjest čista. Kada realiziramo transfer, bit ćete obavješteni. Dotada nas pustite da radimo svoj posao", rekao je francuski stručnjak.

Wenger je nakon poraza od Aston Ville pao pod žestoke kritike medija i navijača Arsenala, no sve je pokušao utišati pričom o uspješnosti Arsenala pri transferima u posljednjih 16 godina.

"Želim vas podsjetiti da smo u posljednjih 16 godina bili vrlo uspješni kada su transferi u pitanju. Ako pogledate igrače koji će nastupiti u današnjoj utakmici to su sve vrhunski nogometaši. To nikada ne biste trebali zaboraviti. Uvijek se čini da je nešto što nije naše bolje, no zaboravljate na kvalitetu koju mi trenutno posjedujemo", zaključio je Wenger.