Nogomet
40

Wenger: Henry u januaru u Arsenalu, zašto ne?

Totalsport
Thierry Henry (Foto: Arhiv/AFP)
Thierry Henry (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer engleskog nogometnog kluba Arsenal, Arsene Wenger, ne odbacuje mogućnost nove posudbe legendarnog igrača Topnika - Thierryja Henryja.

Francuski 35-godišnji napadač je 2007. godine naspustio redove Arsenala i otišao u moćnu Barcelonu, a iza sebe ostavio 378 utakmica i 228 pogodaka za Topnike. Prošle se sezone u zimskom prijelaznom roku vratio na Emirates na posudbu iz New York Red Bulla, a isto bi mogao napraviti i ove sezone.

"Henry je već trenirao s nama, tačnije tri puta, tako da u tome nema ništa čudno", rekao je Wenger kada se saznalo da će i ove zime, zbog pauze u MLS-u (američka nogometna liga), Henry trenirati na Emiratesu.

"Hoćemo li ga opet angažirati u januaru? Ne mogu sa sigurnošću reći, ali zašto ne. Nisam siguran da li bi on bio zainteresiran", veli Wenger te nastavlja.

"U januaru ćemo ostati bez Gervinha zbog Afričkog kupa nacija, a mogli bi ostati i bez Chamakha koji želi pronaći drugi klub. Svi znamo što nam Henry donosi. Daje nadu, samo njegovo prisustvo daje igračima dodatni impuls", zaključio je Wenger zasada priču o legendarnom francuskom napadaču.