Veliko priznanje
0

Wenger: Henry bi mogao biti sjajan nogometni trener

Totalsport
Francuski nogometaš, 34-godišnji Thierry Henry, boravio je u petak u Londonu gdje mu je njegov nekadašnji klub Arsenal odao veliko priznanje.

Naime, Arsenal je ispred svog Emirates stadiona u petak otkrio i predstavio tri statue svojih legendi. U pitanju su Herbert Chapman, Tony Adams i Thierry Henry, inače najbolji strijelac u historiji ovog kluba.

Henry je igrao za Arsenal od 1999. do 2007. godine, te je u tom razdoblju postigao čak 226 pogodaka i odigrao 370 utakmica.

"Njegova nogometna karijera još uvijek traje, pratim i vidim da dobro igra u New Yorku. No, moram priznati da u Thierryju vidim ubuduće i uspješnog nogometnog trenera", rekao je trener Arsenala Arsene Wenger tokom otkrivanja statua što je bila kulminacija proslave 125. godišnjice kluba.

"Mnogi igrači koje sam trenirao u Arsenalu bi mogli biti treneri, ali Patrick Vieira i Thierry Henry prije svih. Naravno, ne može se odmah iz nogometnih kopački na trenersku klupu. Posao je to kao i svaki drugi. Treba mnogo učiti, skupljati iskustvo i naučiti voditi tim. No, Henry je uvijek bio lider", završio je Wenger.