Nogomet
7

Wenger: Bayern nije opasan kao lani

Totalsport
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Za razliku od brojnih stručnjaka koji se dive igri Guardiolinog Bayerna, menadžer Arsenala Arsene Wenger smatra da su Bavarci manje opasni nego lani.

Francuz je sud donio na temelju vlastitog iskustva. Prošle je sezone ispao od Bayerna u osmini finala Lige prvaka, pri čemu je njemački klub slavio u Londonu s 3-1, a potom izgubio od "topnika" kod kuće s 2-0.

U prvom dvoboju ovosezonske osmine finala Bayern je na Emiratesu bio bolji s 2-0. I u njemačkoj Bundesligi Bayern mete sve pred sobom - ima ogromnih 20 bodova prednosti pred Borussijom Dortmund i praktički je već osigurao naslov. No, unatoč tome, Wenger misli da je Bayern pod vodstvom Juppa Heynckesa bio opasniji.

"Prošle su sezone Franck Ribery i Arjen Robben igrali zajedno i bili su u sjajnoj formi, a Bayern je bio stvarno moćan u napadu. Ove sezone opet ima iznimno velik posjed lopte, ali mislim da je manje opasan što se vidjelo i protiv nas u prvoj utakmici. Iako smo igrali s desetoricom igrača velik dio utakmice, Bayern nije stvorio puno prilika", rekao je Wenger koji prvog favorita za naslov evropskog prvaka vidi u Real Madridu.

"Real Madrid u ovom trenutku može napraviti sve što želi. Za mene je to ekipa s najboljom ravnotežom", zaključuje Wenger.